Information!

Under veckorna 27–31 kommer vi att ha begränsad bemanning inom Wattityd. Det betyder att mer fördjupade frågor, som tecknande av nya avtal, affärs- och fakturafrågor inte hanteras under denna tid. Självklart kan du ändå kontakta oss för första linjens support under den tiden: wattityd@energiforetagen.se eller 08-677 27 27

För dig som lärare

Du som godkänd lärare inom Wattityd har en nyckelroll i att stärka elsäkerheten i branschen. Här har vi samlat information för dig som är, eller vill vara, en del av Wattityd och utbilda inom utbildningskoncepten i EBR och EBR-ESA. För att bli lärare ska du ha gått igenom EBR/ESA lärarutbildning och ha avtal med en godkänd utbildningsanordnare.

Wattityd-for-larare-600x266__ppt_start.jpg

Du som redan är lärare hittar det du behöver under Mina sidor och under länkarna till höger.

Hur blir jag lärare?

För att bli lärare måste du gå igenom EBR/ESA Lärarutbildning med godkänt resultat. Det är Energiföretagen Sverige som genomför utbildningen.  Innan du kan delta i utbildningen görs en bedömning utifrån inskickade intyg på yrkeserfarenhet/utbildning samt ett förkunskapstest. Under utbildningens gång behöver du också få godkänt på flera moment av kvalitetssäkring.

För att bibehålla ditt lärarcertifikat måste du gå igenom en årlig omcertifiering med godkänt resultat inom de utbildningskoncept du undervisar i.

Här kan du läsa mer och ansöka till EBR/ESA Lärarutbildning.

 

Vad kostar det att bli lärare?

Du betalar deltagaravgiften för EBR/ESA Lärarutbildning samt ev. kringkostnader (resa och logi).

Utöver deltagaravgiften finns det inga direkta kostnader för dig som lärare men om du är egenföretagare, så kallad utbildningsanordnare, tillkommer avgifter.

Läs mer om hur det fungerar för utbildningsanordnare här.

 

Vad händer efter utbildningen?

När du blivit godkänd inom ditt/dina områden är du redo att börja utbilda. Du får då access till LÄR Q, vårt alltid uppdaterade utbildningsmaterial för godkända lärare.  Du blir också sökbar som godkänd lärare här på webben samt erhåller ett fysiskt lärarcertifikat.

För att kunna utbilda och godkänna deltagare behöver du vara ansluten till en godkänd utbildningsanordnare eller vara utbildningsanordnare själv, med avtal med Energiföretagen. Du får då en inloggning till Mina sidor (i toppmenyn längst upp till höger på sidan) och tillgång till systemstödet. Instruktioner hittar du under länkar på den sidan.

Redan lärare?

Du som redan är godkänd EBR-ESA lärare har möjlighet att utbilda inom fler utbildningskoncept.

Hur ansöker jag som redan är befintlig EBR-ESA lärare
För att ansöka till fler utbildningskoncept skickar du som befintlig lärare in en ansökningsblankett för det koncept du önskar utöka din produktportfölj med. 
Efter att ansökan är godkänd av oss får du tillgång till ett lärarprov. För att bli certifierad lärare krävs ett godkänt resultat. 

Det tillkommer en administrativ kostnad på 1495 kronor. 

Måste jag ha någon specifik erfarenhet?
Du behöver ha dokumenterad yrkeserfarenhet för samtliga utbildningskoncept som du önskar utbilda inom, då det är krav som ställs av EBR och branschen. 
Antagningskrav beskrivs på ansökningsblanketten för respektive utbildningskoncept. Ansökningsblanketterna hittar du på denna sida under rubriken  "Ansökningsblanketter".

Så här ansöker du

  1. Fyll i ansökningsblanketten för de utbildningskoncept du vill bli behörig för. Ansökningsblanketter hittar du på länken längre ner på sidan. 
    Blankett för respektive utbildningskoncept behöver laddas ned till din dator för att du ska kunna fylla i den. Det viktigt att du fyller i samtliga fält.
  2. Skicka in din ansökningsblankett, styrkt arbetsintyg och kursintyg till mika.almgren@energiforetagen.se
  3. Wattityd granskar din ansökan, enligt de krav som ställs av EBR. (Kraven som framgår av ansökningsblanketterna behöver uppnås för att få tillgång till lärarprovet).
  4. Wattityd återkopplar till dig via e-post om du uppfyller de krav som ställs, om din ansökan behöver kompletteras eller om den avslås.
  5. Efter godkänt ansökan får du tillgång till ett lärarprov som kräver ett godkänt resultat för att tillhandahålla lärarcertifikatet.


Vid frågor och mer information, kontakta mika.almgren@energiforetagen.se